Duurzaamheid en Daanen installatietechniek

De kreten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid en People-Planet-Profit zijn niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Met de bewustwording van het milieu als nooit tevoren, worden ook stakeholders, consumenten, en andere partijen kritischer als het gaat om duurzaam ondernemen. Het is natuurlijk heel makkelijk om te zeggen dat je als organisatie duurzaam bezig bent, maar het daadwerkelijk uitvoeren hiervan is een tweede.

Het zal u niet verbazen als wij u vertellen dat ook Daanen Installatietechniek duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. In een branche als die van de elektrotechniek worden er dagelijks sprongen gemaakt als het gaat om bijvoorbeeld energiebesparing , denk hierbij aan led-verlichting en de zonne-energie. Maar ook de productie van de materialen die wij gebruiken, dragen steeds meer bij aan een beter milieu.

Graag leg ik in het kort uit hoe Daanen Installatietechniek dit in de praktijk brengt:

Recycling

Waarom iets wegdoen als het nog in een goede staat verkeerd? Wanneer er een gebouw gesloopt wordt, zijn er vaak nog materialen die goed bruikbaar zijn in andere projecten. In overleg worden deze nog bruikbare materialen voor de sloop uit het gebouw gehaald, gereviseerd en hergebruikt. Het aardige is dat hierbij duurzaamheid en kostenbesparing hand in hand gaan.

Duurzame installaties

Daanen Installatietechniek streeft naar het plaatsen en installeren van duurzame installaties. Deze installaties zorgen voor energiebesparing met als gevolg een mooie kostenbesparing. Zo installeren wij o.a. ook zonnepanelen, deze leveren een flinke besparing op de energierekening. Maar ook het gebruik van LED verlichting hoort daarbij.

Investeren in de toekomst

Om bij te blijven is het belangrijk om ook te investeren in de toekomst. Gezien de snelheid van de ontwikkelingen op ons vakgebied het uitbreiden van kennis erg belangrijk. Door de ontwikkelingen goed te blijven volgen maar ook met een kritisch oog te beoordelen, kunnen we de behoeftes van onze klanten goed vervullen en een gedegen advies uitbrengen.

Materialen

De materialen die wij gebruiken, worden met zorg gekozen. Onze leveranciers worden tevens geselecteerd op hun beleid m.b.t. duurzaamheid. Welke materialen zijn het meest duurzaam? Wat zijn de nieuwste snufjes? Wij zetten ons beste beentje voor om hiervan volledig op de hoogte te blijven.
Maar ook “op kantoor” wordt hier natuurlijk aan gedacht door bijvoorbeeld niet iedere e-mail af te drukken.
Duurzaam ondernemen is een continu proces dat in de loop der jaren nog belangrijker zal worden en onderhevig zal zijn aan veel positieve ontwikkelingen.